Geef mij een SUPERDEAL!

Wil jij een SUPERDEAL?!

sluit
OK

De vanbon-sport SUPERDEAL code biedt extra voordeel op speciaal geselecteerde SUPERDEAL producten. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt de gratis SUPERDEAL code. Profiteer nu!

Ben je reeds aangemeld voor de nieuwsbrief maar weet je de SUPERDEAL code niet meer? Vraag je SUPERDEAL code bij ons op: support@vanbon-sport.nl

Zoek

Vind reuze voordelige deals in onze OPRUIMING! (OP=OP)

AANBIEDING!

Tacx Neo Smart T2800 fietstrainer

De Tacx NEO Smart is de krachtigste, intelligentste en stilste indoortrainer van het moment

 • Geen verzendkosten
 • 30 dagen retourrecht
 • Je bespaart 24%
Tacx Neo Smart T2800 fietstrainer
leverbaar in 1 tot 3 werkdagen
Van: €1399,00AANBIEDING! €1064,00
in winkelwagen

Tacx Neo Smart T2800 trainer

 

De Tacx NEO Smart is de krachtigste, intelligentste en stilste indoortrainer van het moment.

Het is de eerste echte direct drive, er zit namelijk niet één fysieke overbrenging in. De wegsimulatie is zeer natuurgetrouw, er gaat geen kracht verloren.

De krachtige motor kan een weerstand uitoefenen tot 2200 Watt en simuleert een helling realistisch tot 25%, tevens drijft hij aan in afdalingen.

Dit alles leidt tot het meest natuurgetrouwe fietsgevoel, ook tijdens beklimmingen. Het uitblijven van een fysieke overbrenging zorgt er bovendien voor dat het een zeer stille trainer is, er is immers niets dat ratelt of langs elkaar wrijft.

Tevens is kalibreren niet nodig en vindt er geen slijtage plaats. Zoals andere Smart trainers communiceert de NEO via ANT+ en Bluetooth Smart waardoor je hem snel en gemakkelijk koppelt aan de apps van Tacx.

Het uitlezen van je prestatiegegevens is mogelijk op verschillende devices tegelijkertijd; zoals op je smartphone en fietscomputer of sporthorloge. Op het moment dat de NEO Smart niet aan een smartphone, tablet of computer is gekoppeld dan gedraagt deze zich als een fluid trainer, dus progressief: hoe hoger je snelheid, hoe hoger de weerstand.

Het is dus mogelijk om deze trainer “stand-alone” te gebruiken.

De Tacx NEO beschikt tevens over “Plug in/Plug out technology”, hij is met en zonder stekker te gebruiken. Zonder stekker zal de trainer werken als een draadloze motorrem, aandrijven in afdalingen is dan niet mogelijk.

De NEO kun je dus altijd en overal gebruiken, ook als je geen smartphone bij je hebt.

 

kenmerken Tacx Neo Smart T2800 trainer

 • Software Tacx apps & apps van derden. PC software via upgrade.
 • Bediening Automatisch
 • Remtype Direct drive
 • Realistische hellingshoek 25% 1
 • Simulatie afdaling -5%
 • Max remvermogen (10 sec.) 2200 Watt
 • Massatraagheid 125 kg 2
 • Geschikt voor Shimano, SRAM & Campagnolo (daarvoor heb je wel een Tacx Campagnolo body nodig, ook bij ons verkrijgbaar); 10 & 11 speed. Cassette niet inbegrepen.

 

Compatibiliteit Tacx Cycling app

 • Apple iPad 3 en hoger (via Bluetooth Smart)
 • Apple iPhone 4s en hoger (via Bluetooth Smart)
 • Apple iPod touch 5
 • Android versie 4.3 en hoger
 • Voor apparaten zonder Bluetooth Smart is een ANT+ dongle noodzakelijk.

 

Het Pakket omvat

 • Tacx Neo Smart
 • Skyliner voorwielsteun
 • Tacx snelspanner
 • Handleiding

 

Direct Drive

Het innovatieve werkingsprincipe is de puurste vorm van direct drive technologie. Om de power efficiëntie van trapper tot motor te optimaliseren zijn namelijk alle fysieke overbrengingen; zoals een riem, rolletje of wiel, weggelaten. Je ‘power flow’ wordt nergens onderbroken waardoor er geen vermogen of kracht verloren gaat.

De remkracht wordt dynamisch geregeld door een virtueel vliegwiel. Dit houdt in dat de weerstand voortdurend wordt berekend en bijgesteld om natuurlijk weggedrag te simuleren. Waar andere trainers een fysiek vliegwiel bevatten om over het dode punt heen komen, voorspelt de NEO aan hand van berekeningen de fietsbeweging en simuleert zo een vliegwiel. De NEO bevat FAST technologie wat betekend dat die 1000 keer per seconden berekeningen uitvoert om je beweging te kunnen voorspellen. Het virtuele vliegwiel veroorzaakt een variabel inertia-effect waardoor de fietsbeweging van iedere renner met een bepaald gewicht (tot 125kg) natuurgetrouw gesimuleerd kan worden.

Bij het berekenen van de benodigde remweerstand worden alle natuurkundige formules waarmee een wielrenner op de weg te maken krijgt, toegepast om tot een natuurgetrouwe situatie te komen. Zoals de luchtweerstand, rolweerstand, stijgingspercentage, gewicht, luchtdruk, windsnelheid, temperatuur, hoogte, massatraagheid en remeigenschappen spelen allemaal een rol en worden honderden keren per seconde opnieuw berekend om een realistisch gevoel te bereiken.

 

LED lamp

De direct drive is voorzien van een LED lamp die van kleur verandert op het ritme van je vermogen. Lever je meer vermogen, dan wordt die rood. Fiets je met een laag vermogen, dan is die blauw.

 

Cadansmeting

De cadans wordt gemeten zonder cadanssensor. Zoals hierboven vermeld voert de Tacx NEO Smart 1000x per seconde metingen uit om de fietsbeweging te voorspellen. Aan hand van de sinus-vorm van de fietsbeweging wordt de cadans en het vermogen bepaald

 

.

 Om je beter van dienst te zijn maakt vanbon-sport gebruik van cookies.    X