Geef mij een SUPERDEAL!

Wil jij een SUPERDEAL?!

sluit
OK

De vanbon-sport SUPERDEAL code biedt extra voordeel op speciaal geselecteerde SUPERDEAL producten. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt de gratis SUPERDEAL code. Profiteer nu!

Ben je reeds aangemeld voor de nieuwsbrief maar weet je de SUPERDEAL code niet meer? Vraag je SUPERDEAL code bij ons op: support@vanbon-sport.nl

Zoek

Vind reuze voordelige deals in onze OPRUIMING! (OP=OP)

SCHWALBE Aerothan SV20E binnenband race 23/28-622

Aerothan is een materiaal dat het begrip 'fietsbinnenband' een totaal nieuwe betekenis geeft: het is extreem licht, zeer lekbestendig en ontwikkeld om de laagst mogelijke rolweerstand te bieden.

 • Geen verzendkosten
 • 30 dagen retourrecht
SCHWALBE Aerothan SV20E binnenband race 23/28-622
leverbaar in 1 tot 3 werkdagen
€27,90
in winkelwagen
 • Ventiellengte: 40mm
 • Wielmaat:  23/28-622
 • Geschikte Type Fietsen: Racefiets, Sportief

 

SCHWALBE Aerothan SV20E binnenband

Als licht niet licht genoeg is. Als lekbestendig niet lekbestendig genoeg is. Als lage rolweerstand niet laag genoeg is. Ben je van de 'marginal gains', kies dan voor de nieuwe Schwalbe Aerothan binnenbanden.

100 gram minder gewicht op de racefiets, lekbestendigheid voor extreme toerfietsers of bandenspanning rond een bar op een mountainbike zonder het risico op lekrijden te vergroten. Dankzij het nieuwe thermoplastische polyurethaan, Aerothan genaamd, kunnen fietsers en toerrijders de grenzen van hun mogelijkheden verleggen. Schwalbe Aerothan binnenbanden zijn veel robuuster en resistenter dan butyl-, latex- of andere plastic binnenbanden.

 

Kenmerken Schwalbe Aerothan binnenbanden:

 • Consequent licht tot en met het ventiel – ongeveer 40% lichter dan een vergelijkbare Schwalbe Extralight binnenband
 • De nieuwe definitie van lekbestendigheid – het nieuwe materiaal voorkomt plotselinge luchtverliezen
 • Minimale rolweerstand - maximale rijdynamiek
 • Extreem hittebestendig – goedgekeurd voor velgremmen
 • Stabiele rijeigenschappen – zelfs bij lage bandenspanning
 • Eenvoudige montage – zonder te verschuiven of bekneld te raken
 • Made in Germany
 • 100 % recyclebaar

 

TEGENSTELLINGEN COMBINEREN

De transparante Schwalbe Aerothan binnenband, die slechts 41 gram weegt, is door en door innovatief. “Al meer dan 5 jaar hebben we het materiaal in samenwerking met BASF tot in het kleinste detail geperfectioneerd en verbeterd. Dit is de enige manier waarop we de schijnbare tegenstellingen van minimaal gewicht en maximale lekbestendigheid konden combineren,”, zegt Felix Schäfermeier, Schwalbe’s Product Manager. “Het resultaat overtreft al onze verwachtingen. Het materiaal maakt indruk met zijn fysieke eigenschappen: hoge veerkracht, treksterkte, demping, hittebestendigheid en maximale slijtvastheid. En natuurlijk zijn de Schwalbe Aerothan binnenbanden ook recyclebaar.”

 

STAND HOUDEN 

De effecten van de eigenschappen in de Schwalbe Aerothan binnenband worden aangetoond door vergelijkingstests met andere modellen. De plunjertest simuleert de penetratie van een klein voorwerp, zoals granulaat. Dit is precies wat in de praktijk veel lekke banden veroorzaakt. Hier houdt Aerothan 2 keer zo lang stand als andere materialen: 47 Newton is nodig om de Aerothan-tube te doorboren, meer dan 2 keer zoveel als bij andere materialen. Zelfs in de snakebite-test met een guillotine kan de nieuwe binnenband van Schwalbe aanzienlijk grotere valhoogtes aan dan butyl-, latex- of andere plastic binnenbanden.

 

LANGZAAM LEEG

De Schwalbe Aerothan binnenband is ook getest bij temperaturen van meer dan 150° C bij 78 km/u in een speciaal ontwikkeld proces. Als het op gewicht aankomt, scoort Aerothan met zijn lage gewicht, van 41 gram voor racefietsen tot 61 gram voor allround rijders tot 81 gram voor MTB. In de rolweerstandstest komen de resultaten overeen met de traditioneel snelle latex binnenbanden en tubeless systemen.
Dankzij de maatvastheid van het materiaal barsten Aerothan-binnenbanden niet plotseling, maar de lucht ontsnapt bij een defect langzaam. Zelfs met een extreem lage luchtdruk blijven de vorm en de stabiliteit van rijden stabiel. Lekke banden of burping maken hierdoor minder kans. Bovendien is de montage veel eenvoudiger, want de binnenband glijdt niet weg en kan niet bekneld raken.Om je beter van dienst te zijn maakt vanbon-sport gebruik van cookies.    X