Geef mij een SUPERDEAL!

Wil jij een SUPERDEAL?!

sluit
OK

De vanbon-sport SUPERDEAL code biedt extra voordeel op speciaal geselecteerde SUPERDEAL producten. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt de gratis SUPERDEAL code. Profiteer nu!

Ben je reeds aangemeld voor de nieuwsbrief maar weet je de SUPERDEAL code niet meer? Vraag je SUPERDEAL code bij ons op: support@vanbon-sport.nl

Zoek

Vind reuze voordelige deals in onze OPRUIMING! (OP=OP)

Tacx Vortex Smart T2180 Fietstrainer + 1 maand Tacx premium

De Vortex is een interactieve Smart trainer die werkt met een elektrorem.

 • Geen verzendkosten
 • 30 dagen retourrecht
 • Je bespaart 40%
Tacx Vortex Smart T2180 Fietstrainer + 1 maand Tacx premium
geen voorraad
Van: €613,95Nu: €369,00
in winkelwagen

 

Het Tacx Vortex Smart T2180 pakket bestaat uit:

 • Tacx Vortex Smart T2180 Fietstrainer
 • Tacx Skyliner voorwielsteun
 • Tacx Snelspanner
 • Tacx Trainerband Race 28" T1390
 • Tacx ANT+ USB Antenne T2028
 • 3 maanden Tacx Desktop App Premium Account
 • 1 maand ZWIFT Premium Account
 • Handleiding

 

Tacx Vortex Smart T2180

Vortex Smart T2180 Interactieve Smart trainer met elektrorem. Inclusief Skyliner. Geschikt voor tablet/smartphone met Tacx Cycling app. Software voor PC/laptop optioneel. Max brake power 950 Watt Vortex Smart Elektrorem Tacx Cycling app De Vortex is een interactieve Smart trainer die werkt met een elektrorem.

Deze rem simuleert de weerstand die je ook ervaart als je buiten fietst en is geschikt voor een gemiddeld trainingsniveau. De maximale weerstand is 950 Watt. In plaats van met een stuurcomputer train je door de Vortex snel en gemakkelijk te koppelen aan de Tacx Cycling apps. Trainen met PC en laptop kan via de Upgrade Smart. Uit de vele trainingsmogelijkheden kun je de software kiezen die het beste bij jou en je manier van trainen past.

Afgezien van een kabel voor netspanning is de Vortex draadloos. De trainer communiceert via ANT+ en Bluetooth® wireless technology. Met een speciale beugel bevestig je de tablet of smartphone op je stuur (optioneel).

 

Kenmerken Vortex Smart T2180

 • Software Tacx Cycling app
 • Bediening
 • Remtype Elektro
 • Realistische hellingshoek 7%
 • Simulatie afdaling
 • Max remvermogen (10 sec.) 950 Watt
 • Vermogen sprint (1 min.) 750 Watt
 • Massatraagheid 11,81 kg 2

 

Tacx Cycling app

De Tacx Cycling app voor tablet en smartphone is snel en gemakkelijk te gebruiken.

Met de Tacx Cycling app voor tablet kun je filmklassiekers en legendarische etappes rijden. Ook kun je je eigen trainingsprogramma’s maken en trainen op hartslag, hellingshoek of vermogen, of gebruikmaken van de voorgeïnstalleerde conditietesten.

Al je prestatiegegevens worden gemeten, weergegeven tijdens het fietsen en opgeslagen om later te kunnen analyseren.

De Tacx Cycling app voor smartphone maakt alleen trainen op hartslag, hellingshoek of vermogen mogelijk. Je prestatiegegevens worden tijdens het fietsen weergegeven in de vorm van ‘dynamische’ grafieken.

De app voor tablet en smartphone is te gebruiken in combinatie met elke interactieve Tacx trainer, al dan niet via een upgrade. Gratis apps voor tablet/smartphone Download de Tacx Cycling app gratis via de App Store of de Play Store.

De app is geschikt voor de iPad, voor Android tablets, voor de iPhone en voor Android smartphones. Via de Cycling app voor iPad en tablet kun je Tacx films bestellen en downloaden.

De films voor de Cycling app en de films voor PC en laptop zijn niet met elkaar te combineren. Compatibiliteit Tacx Cycling app Apple iPad 3 en hoger; iPhone 4s en hoger; iPod touch 5 Android versie 4.3 en hoger.

 

Elektrorem

De elektrorem is geschikt voor een gemiddeld trainingsniveau. Door middel van het opwekken van een magnetisch veld wordt de hellingshoek van de weg omgezet in weerstand op de fiets. De elektrorem kan de weg tot 7% natuurgetrouw nabootsen. Deze rem simuleert geen afdalingen. De i-Vortex werkt met een elektrorem.

Door magneten en elektromagneten naast een roterende aluminium schijf te plaatsen, ontstaan er wervelstromen die een tegenwerkend magnetisch veld opwekken. Op deze manier wordt een contactloze, onderhoudsvrije rem gerealiseerd die ook nog eens stil is.

Dankzij de elektrorem is een weerstand in te stellen die je ook ervaart op de weg of in een beklimming. Virtuele snelheid De elektrorem beschikt niet over een aandrijving voor afdalingen, zoals de motorrem van de i-Genius, en er is minder kracht tijdens het bergop rijden.

Bij het fietsen in een virtuele omgeving of in een film kun je buiten het bereik komen waarvoor de rem geschikt is. Om zowel renners met een motorrem als met een elektrorem wedstrijden tegen elkaar te kunnen laten rijden via Multiplayer, heeft Tacx de virtuele snelheid ontwikkeld.

Dit begrip vertaalt de geleverde energie in een snelheid, waardoor een eerlijke wedstrijd kan worden gegarandeerd. Indien deze snelheid afwijkt van de snelheid waarmee het achterwiel draait, wordt in het rood de virtuele snelheid op het scherm getoond.

 

Overige Info

Voor welke fietsen is de Vortex Smart geschikt? Tacx Trainers zijn zowel geschikt voor racefietsen en mountainbikes (ook carbon frames).

De minimale wielmaat is 26 inch. Tacx trainers zijn niet geschikt voor stadsfietsen en kinderfietsen. Wij raden aan een trainerband te gebruiken. Dit is een speciaal voor fietstrainers ontwikkelde band die oververhitting, doorslippen en slijtage voorkomen.

Hartslagsensoren die voorzien zijn van het draadloze Bluetooth Smart werken met de Vortex Smart T2180, zoals de:

 • Wahoo TICKR 
 • Polar H7

 

Bij deze Smart Trainer wordt geen tablet, tablethouder, smartphone houder en Tacx Cycling app bijgeleverd.

Wij adviseren eerst de app te downloaden voordat de trainer wordt aangeschaft. Zo weet je zeker dan je tablet of smartphone geschikt is.Om je beter van dienst te zijn maakt vanbon-sport gebruik van cookies.    X